Japans TK2 en KOZ2
TK 2+ KOZ – 9 & 13 nov. 2016
Voor het Technisch Koken 2 en Koken Op Zondag gaan we deze keer weer richting Azië, maar nu naar Japan! De sushi’s en sashimi’s zijn wellicht bekender dan andere gerechtjes. Echter het maken van een sushi vereist wel wat vaardigheid. Vandaar dat we tijdens het Technisch Koken 2 ons volledig gaan toeleggen op het maken van sushi’s en de andere, meer recht toe recht aan gerechtjes, op de zondag gaan bereiden.
Tijdens het Technisch Koken 2 (TK2) gaan we een keuze gaan maken welke wijnen geschonken worden tijdens het Koken Op Zondag diner.
Kosten: € 15 voor leden; € 35 voor gasten “BOB”-arrangement: € 11 voor leden; € 31 voor gasten
Menu (recepten onder de onderstreepte gerechten)
- Amuse
Amuse van norirollen met gerookte zalm en kaas
- Voorgerecht
- 1e Hoofdgerecht
Sushi’s – Ikura rounds; Futomaki met zalm, surimi, komkommer & avocado; Futomaki met garnalen, bosuitjes & verse gember; versierd met Japanse mayonaise
Sashimi’s – van tonijn en zalm, versierd met gemarineerde zalmeitjes & wat ponzo saus
- 2e Hoofdgerecht
チキン teriyaki & チキン yakatori , ほうれん草 & ヌードル, en Horenso Goma Ae (foto)
- Nagerecht