Olijfolie proeverij
Zoals eerder gemeld gaan we op deze proeverij onder leiding van Al Ribes alles leren over olijfolie.
Je komt te weten hoe olijfolie wordt geproduceerd, het verschil in smaak tussen variëteiten en oorsprong, en hoe dit alles past in het olijfolieproefwiel.
Na het proeven van 4-6 oliën zullen we wat gerechtjes eten die olijfolie als een belangrijk en smaakbepalend ingrediënt hebben.
Dit menu is als volgt samengesteld:
- Olijven en sinaasappels
- Kabeljauw gepocheerd in olijfolie
- Pasta Aglio e olio
- Pisto Manchego
- Gebakken feta kaas
- Filo wraps
- Olijfolie-ijs en -cake
Deze gerechten zullen zoveel mogelijk van tevoren bereid worden door Al en Carolyn, en een aantal vrijwilligers die zich hiervoor al opgegeven hebben.
Tussendoor zal de opgedane kennis getoetst worden door middel van een quiz.
Voor een passend wijntje wordt gezorgd.
Aanvang van de proeverij is om 16.00 uur.