Turks Culinair Festijn
Het menu voor dit festijn ziet er als volgt uit:
Koude voorgerechten
- Gerookte aubergine en yoghurt puree (vanuit de Turkse Balkan)
- Muhammara (vanuit het zuidoosten van Turkije)
- Mosseltjes gevuld met aromatische Pilaf rijst en pijnboompitjes (vanuit west Turkije)
Warme tussengerechten
- Kruidige rode linzensoep (vanuit midden Turkije)
- Filo-sigaren gevuld met feta, munt en dille (vanuit west Turkije)
- Arnavut Ciğeri (vanuit de Turkse Balkan)
Hoofdgerechten
- Gevulde wijnbladeren met lam en rijst (vanuit de keuken van de Sultan)
- Vleesballetjes met pijnboompitjes en kaneel (vanuit oost Turkije)
- Hünkar Beğendi, ook wel Sultan’s Delight genoemd (vanuit de keuken van de Sultan)
- Çerkez tavuğu (een Ottomaan klassiek gerecht)
“After Main Digestive Olive Oil Dish”
- Zeytinyağl Enginar Domas, ofwel gevulde artisjokharten (vanuit west Turkije)
Dessert
- Gekonfijte vijgen met kaymak (geserveerd door geheel Turkije en gedurende de heilige Ramadanmaand)
- Heel speciale witte pudding (details tijdens de kooksessie)